Condado de Alhama Kenners

Hallo Debby en Eric,

Wat hebben wij weer een heerlijke vakantie gehad in ons vertrouwde appartement 1357, tegenwoordig met de prachtige naam Casa Cálida. Het was volgens mij de zevende keer dat we op Condado de Alhama verbleven, waarvan dit de vijfde keer in 1357 was. Met mijn vrouw Anja, haar zusje Marjan en onze drie kinderen Jasper (17), Ruben (14) en Anna (12) hebben wij ons weer uitstekend vermaakt. Dit was het eerste jaar dat Debby en Eric ons als nieuwe eigenaren van het appartement hebben ontvangen. Wat ons meteen opviel, nadat wij het appartement hadden geboekt, was de persoonlijke benadering van Debby en Eric. In de aanloop naar de vakantie kregen wij een keurige nieuwsbrief met allerlei tips over de bezienswaardigheden in de omgeving en de verhalen achter deze bezienswaardigheden. We komen al een aantal jaren naar deze regio, maar via de nieuwsbrief kom je toch weer achter nieuwe interessante wetenswaardigheden. Bij aankomst in het appartement wachten Eric en Debby ons op en lieten zien wat ze allemaal aan het appartement hadden gedaan. Prachtige nieuwe bedden en eindelijk een mooi zitje aan de straatkant van het appartement, waardoor je ’s morgens heerlijk in de schaduw kunt ontbijten. Dit vonden wij altijd een groot gemis en Debby en Eric hebben hier een mooie invulling aan gegeven. ’s Ochtends ontbijten met uitzicht op de Sierra Espuña, wat een zaligheid.

Op het park zelf zijn er voldoende zwembaden voor de kinderen. Elke tuin heeft zijn eigen zwembad. Er was een leuke sfeer door aantal gezellige Engelsen en Spanjaarden. In Mazzarón heb je heel veel verschillende stranden, waar je je prima kunt vermaken. Een Gin Tonic koop je aan het strand voor slechts €3. Er zijn 3 grote waterparken in de omgeving, Terra Natura in Murcia, Aquavera in Vera en Mario park in Almeria. Als je van Cultuur houdt, kun je in de omgeving ook van alles bekijken. Ik ben zelf meer het Zon, Zee, Strand type vakantieganger, maar mocht je dat niet willen dan is er dus voldoende te zien en te beleven. Het oude Murcia is prachtig en het enorme winkelcentrum, Condomina, is ook geweldig.

Als het aan mij ligt, komen we hier tot in lengte van dagen terug. Wat een heerlijke temperaturen en wat een luxe appartement voor die prijs. Waar vind je dat nog. Voor iedereen die opgroeiende kinderen heeft en van een zon zekere vakantie wil genieten, kan ik Condado de Alhama van harte aanbevelen. Wil je goed worden geïnformeerd over alles wat er in de regio te doen is en houd je van warme persoonlijke mensen, moet je zeker je vakantie boeken bij Debby en Eric in het mooie Casa Cálida.

Debby en Eric bedankt voor de gastvrijheid.
Wie weet tot volgend jaar!

Anja, Jeroen, Jasper, Ruben en Anna van der Laan
Marjan de Jong